Den integrerede institution Skæringhus
Velkommen til Skæringhus
Som integreret institution er vi med til at skabe trygge rammer for børnene i årene inden skolestart - og gode betingelser for, at der knyttes stærke bånd børnene imellem. Dit barn kan blive hos os, til det skal i børnehaveklasse. Det skaber tryghed

Skæringhus er en institution fra 70’erne, som gennem tiden har gennemgået flere renoveringer. Vi er beliggende i et opvokset villakvarter i Skæring. Legepladsen er indrettet som grønt område med forskellige indretninger.
Institutionen er normeret til 60 børnehavebørn og 33 vuggestuebørn. Ud over den pædagogiske leder er der ansat 9 pædagoger, 2 pædagogiske assistenter og 6 medhjælpere og 2 studerende. I køkkenet har vi en medarbejder på 15 timer.
Huset er delt op i vuggestue og børnehave med hver sin legeplads.
Både i vuggestuen og børnehaven arbejder vi stueopdelt, og i dagligdagen vægter vi at skabe nære og trygge relationer, læring og leg. Vi arrangerer og planlægger aktiviteter på tværs af stuerne, ligesom det pædagogiske personale hjælper hinanden i ydertimerne.
Grupper efter alder og behov
I vuggestuen har vi 3 gruppe hver med 11 børn.
I børnehaven har vi 2 mellemgrupper med varierende antal børn og en fast skolegruppe, som etableres 15.8 hvert år for de børn, der skal i skole følgende sommer.
Det er vigtigt for os, at vi er i stadig udvikling...
... og har engagerede medarbejderne med en høj faglighed. Høj faglighed kommer f.eks. til udtryk ved klar og tydelig kommunikation til jer forældre. Vi kommunikerer ud og sætter ord på pædagogiske overvejelser og begrundelser i forhold til vores praksis.
Nærværende voksne skaber tryghed
Omsorg og tryghed er nøgleord hos os. Børnene skal have en god og tryg start på livet. At føle sig tryg handler også om at blive set og forstået som det lille menneske, man er. Det kræver nærværende voksne og tid og plads til fordybelse.
Anerkendende kommunikation
Den anerkendende og inkluderende tilgang er vores pædagogiske fundament, og vi vil den åbne og anerkendende kommunikation. Vi er bevidste om den betydning, vi har som rollemodeller for jeres børn.
Vi er opmærksomme på og arbejder på, at alle børn er en del af børnefællesskabet.
Selvhjulpenhed
Vi arbejder hver dag med børnenes selvhjulpenhed. Det gør vi ikke blot for at frigive pædagogtid, men fordi selvhjulpenhed øger barnets motivation til at lære mere og hjælpe andre.
Få, men meget vigtige regler:
- Vi hilser på alle, der kommer i vores hus
- Vi siger goddag og farvel til hinanden
- Vi taler pænt til og om hinanden
Dagens aktiviteter
Om formiddagen har vi samling og aktiviteter/ temaer i aldersopdelte grupper. Om eftermiddagen er børnehaven ude på legepladsen over middag - og aktiviteterne er på tværs for alle. I ydertimerne hjælper vi hinanden, og dørene er åbne mellem stuerne. Vi planlægger aktiviteter i huset efter årstidens tema og i øvrigt med udgangspunkt i lærerplanstemaerne i løbet af året.
Kl. 6.30 Vi åbner på en af vuggestuegrupperne og der er altid to medarbejdere - én fra henholdsvis vuggestue og børnehave. Der serveres ikke morgenmad, men hvis nogen har en lille madpakke med, sørger vi for, at den bliver spist.
Kl. 7.30 cirka går alle ud på egen stue.
VUGGESTUEN
Kl. 8.30 spiser vi frugt og holder samling med sange, lege m.m. Derefter er vi på legepladsen i gang med andre aktiviteter/ temaer.
Kl. 10.30 spiser vi frokost, og derefter er det tid til en middagslur. De helt små børn følger deres egen soverytme.
Eftermiddagen går med, at børnene vågner, får deres eftermiddagsmad og aktivitet på legepladsen.
BØRNEHAVEN
Kl. 9.00 spiser børnene en lille formiddagsmadpakke og der holdes samling. Derefter er der forskellige planlagte eller spontane aktiviteter /temaer, ture ud af huset, leg inde eller på legepladsen m.m.
Alle børnehavegrupper har en udelivsdag, hvor alle er ude fra 7.30. Vejret er med til at bestemme tidsintervallet.
Kl. 11.00 spiser vi frokost og går herefter på legepladsen
Kl. 14.00 spiser vi eftermiddagsmad, og derefter er der leg og aktivitet efter børnenes valg.
Kl. 16.00 mødes de resterende børn fra vuggestuen og børnehaven i fællesrummet eller om sommeren på legepladsen
Kl. 17.00 lukker institutionen (mandag og fredag kl. 16.30)
Traditioner
Vi værner om traditionerne. Vi mener, at de er med til at skabe vores historie, kultur og identitet samt give børnene en fornemmelse af årets gang. Samtidig har vores fælles arrangementer også betydning for fællesskabsfølelsen - følelsen af at være en del af en sammenhæng. Noget af det, vi fejrer, er:
Februar
Fastelavnsfest, hvor vi slår katten af tønden.
Maj
Bedsteforældredag, hvor børnene sammen med deres bedsteforældre deltager i hyggelige aktiviteter.
Juni
Sommerfest, hvor forældre og søskende er inviteret til fællesspisning. Her siger vi samtidig farvel til de børn, der skal begynde i skole.
September
Høstfest, hvor vi er på legepladsen og spiser hjemmebagte boller, årstidens hjemmelavede marmelader og børnenes hjemmelavede æblekage.
December
Hele institutionen henter juletræ. Juletræet pyntes og står tændt i fællesrummet.
Der afholdes Luciaoptog for børnehaven midt i december
Måltider
Vuggestuen
-
Formiddagssnack, lidt rugbrød med smør
-
Frokosten får vi fra MONAS
-
Eftermiddagsmad: Sund madpakke medbragt hjemmefra.
Børnehaven
· Formiddagssnack. En sammenklappet rugbrød eller bolle medbragt hjemmefra. Vigtigt, at det er en enkelt pakke, der er let at pakke ud og spise.
- Frokosten får vi fra MONAS
- Eftermiddagsmad: Sund madpakke medbragt hjemmefra.
Forældrene stemmer om det
Det er dig som forælder, der er med til at bestemme, om der skal være en fælles, selvbetalt frokostordning, eller om børnene skal have med madpakker med. Vi stemmer om det hvert andet år.
Få indflydelse på hverdagen
I vores forældreråd har du god mulighed for at få indflydelse på dit barns hverdag - og stort indblik i, hvordan hverdagen fungerer. Vi holder forældrerådsmøde minimum fem gange om året.
I bestyrelsen får du indflydelse og indblik i dagtilbuddet som helhed.
Vi arbejder derfor løbende med at udvikle og forbedre vores pædagogik.
Klik på linket og læs mere om vores arbejde med børnenes udvikling og trivsel under Fælles i dagtilbuddet.
I 2023 begyndte Aarhus Kommune med at foretage uvildige tilsyn i alle afdelinger - en gang årligt.
Tilsynet skal sikre kvalitet for alle børn i dagtilbud - ved at skabe ensartede rammer, systematisk tilgang og gøre roller og ansvar tydeligere. Du kan læse vores rapporter herunder.