Gå til hovedindhold

Samarbejde med forældre

Som forælder er du den vigtigste voksne i dit barns liv. Derfor er det afgørende for dit barns udvikling og trivsel, at vi samrabejder

Farveladedag 2018 - dagtilbuds-børnene trækker en bil med et tov på plænerne ved Skæring Skole
  • Læs op

Indhold

    I det daglige gør vi os alle umage for at få tid til de små snakke, som får det hele til at glide lettere. Vi har alle sammen ansvar for et respektfuldt fællesskab, og sammen kan vi meget.
    Som forælder kan du få indflydelse på dit barns hverdag i afdelingen via forældrebestyrelsen, som vælges hvert år i september. 

    Åbenhed og gensidig tillid

    Det er af afgørende betydning for et barn, at forældre og professionelle voksne omkring barnet kan lytte til hinanden og tale sammen om stort og småt. Åbent og i gensidig tillid. Samarbejdet mellem os voksne er en forudsætning for, at barnet trives godt med at være i dagpleje, vuggestue eller børnehave. Det er en forudsætning for læring, udvikling og dannelse. Derfor vægter vi samarbejdet med dig som forælder meget højt og ønsker til stadighed at være i god dialog med dig. Alle forældre skal opleve at blive set og hørt og have en klar opfattelse af at have indflydelse.

    Konkret i hverdagen mødes vi voksne via:

    • de daglige uformelle møder og hverdags-dialogerne om børnenes hverdag, sociale relationer, oplevelser og familiens og institutionens aktuelle fokuspunkter
    • sparring om, hvordan du som forælder understøtter dit barns trivsel, læring, udvikling og dannelse
    • tilbagevendende traditioner som fællesspisning, legearrangementer, udflugter og højtider
    • vidensdeling og fællesskab med andre professionelle; interne faglige vejledere, psykologer, sundhedsplejersker, skoler samt bestyrelsen og forældrerådene
    • organiserede procedurer i forbindelse med overgange til og fra vuggestuer, dagpleje, børnehave og skole. 

    Du har en kontaktpædagog  

    Hvert barn får tilknyttet en kontaktpædagog, som har den primære kontakt til forældre. Det er den pædagog, der har det overordnede ansvar for dit barns trivsel og kontakten til dig. Så sikrer vi, at aftaler og ændringer i barnet liv bliver formidlet videre. Det er også kontaktpædagogen, der deltager i forældresamtaler.
     
    Når barnet har været her et par måneder, vil din kontaktpædagog tilbyde en opstartssamtale, hvor vi taler om, hvordan starten har været for dit barn og dig som forælder.
    Ud over opstartssamtalen tilbyder vi ” midtvejssamtaler” både i vuggestue og børnehave, hvis der er behov for det. Vi holder ligeledes overgangssamtaler fra vuggestue til børnehave og fra børnehave til skole. Vi holder altid samtaler, hvis behovet er der.

    Forventninger til forældre

    Som udgangspunkt begynder aktiviteterne kl. 9.30, så det er en fordel, at børnene som udgangspunkt møder inden. Det betyder meget for børnegruppen, at der ikke er en masse uro. Det betyder også meget for det enkelte barn ”at være landet,” inden dagen går i gang. 

    Vi er en del af et fællesskab

    Vi er i et fællesskab, hvor alle skal kunne være med, og hvor der skal tages hensyn til alle. Det betyder, at personalet og forældrerådet indimellem må lave nogle særlige retningslinjer. Det kan være om kost for at skåne tendens til overvægt. Det kan være om, hvem der kommer til fødselsdage hvornår. Det kan være om mødetider for aktiviteter osv.

    Nogle gange er du som forælder glad for de givne retningslinjer, og andre gange synes du måske, de er i vejen. Vi er altid klar til at lytte til dine synspunkter eller spørgsmål. Det gælder personalet, forældrerådet og de pædagogiske ledere.

    Samarbejde med skolerne

    Vi arbejder tæt sammen med de to distriktsskoler: Skæring Skole og SølystskolenSkødstrup Skole og Virupskolen. Det handler om skabe en rolig, tryg overgang fra børnehave til skole. 

    Du får indflydelse på hverdagen i dagtilbuddet, og du er med til at præge de beslutninger, som dagtilbudslederen træffer. I bestyrelsen har du mulighed for at bringe dine holdninger i spil, når I for eksempel skal udarbejde principper for dagtilbuddet.

    Dagtilbudsbestyrelsen holder møde minimum fem gange om året.

    Læs om bestyrelser i dagtilbud i Aarhus Kommune.

    Bestyrelsesmedlemmer

    Forældre

    Anne Gielfeldt, Delfinhuset (formand)
    Nanna Cathrine Bütow Jensen, Annekæret (næstformand)
    Troels Dyhrman Jensen, Brohaven
    Julie Ry Mathiasen, Børnenes Have
    Laura Jackie Andersen, dagplejen
    Mads Sejer Nielsen, Gl. Egå Børnehus
    Christina Nedergaard S. Kristensen, Labyrinten 
    Michael Hougaard, Skærgården
    Johs Aden, Skræinghus
    Anne Nouel Holst Elmbo, Stenhøjen
    Jesper Furbo Kristensen , Tusindfryd
    Jesper Christian Lau, Studsen  


    Medarbejderrepræsentanter

    Karen Schou Røhl
    Trine Søgaard Nicolaisen
    Karina Møller
    Erik Heltoft, dagtilbudsleder

     

    2023-2024

    2022-2023

    2021-2022

    2020-2021

    2019-2020

    2018-2019

    Alle afdelinger har et forældreråd, som vælges hvert år. Du er med til at drøfte udvikling og tiltag i afdelingen, som har betydning for børnene og fællesskabet, fordi gensidig forståelse mellem forældre og medarbejdere om værdier og retningslinjer skaber rammerne for et godt samarbejde. 

    Som medlem af forældrerådet har du desuden mulighed for at blive afdelingens repræsentant i dagtilbuddets bestyrelse.

    Læs mere om forældreråd og bestyrelser i Aarhus Kommune.

    Samarbejde med forældre

    Vi vægter samarbejdet højt i alle afdelinger i dagtilbuddet. 
    Du kan læse mere på den enkeltes hjemmeside.

    Vores afdelinger

    Sidst opdateret: 27. august 2021